Blog

Hogyan szerezd vissza a lelki békéd, ha oda a munkád  – avagy munkahely elvesztése lelki / pszichés megközelítésből

 

Egy munkahely elvesztésének számos oka és fajtája lehet.

 

  • Első helyen az elbocsátás van – amikor a cég felmond a munkavállalónak. Ennek is számos oka lehet: nincsenek megelégedve a munkájával, leépítés miatt küldik el vagy megszűnik a cég. Értelemszerűen ez a mód lelkileg megterhelő, hiszen vélhetően nem számítottunk rá, de az biztos elmondható, hogy nem saját döntésünk.

 

  • A másik leggyakoribb amikor magunk döntünk úgy, hogy kilépünk a munkahelyünkről. Ez bizonyos szemszögből pozitív lehet, hiszen a saját döntésünk, kívántuk, vártunk rá.

 

  • Ritkábban előfordulnak olyan esetek, amikor valamilyen külső körülmény kényszerít ki a munkánkból. Ilyen lehet egy baleset, egy ápolási helyzet (családtag tartós ápolása). Ez pszichés szempontból még megterhelőbb, a munkahely elvesztésén kívül egyéb komoly veszteség is jelentkezik. A külső körülmény lehet pozitív esemény is: ilyen pl. a várandósság, szülés és a GYES időszaka, hosszabb utazás.

 

Még számos ok miatt veszthetjük el munkánkat, a teljesség igénye nélkül ezt a három nagy csoportot emeltem ki.

Bármi is a kiváltó ok, borítékolható, hogy lesz olyan része a folyamatnak, amit nehezen élünk meg.

 

Miért érdemes erről tudni, foglalkozni vele, felkészülni rá?

Mert ha tudatosítjuk, figyelünk rá, könnyebben megbirkózunk vele.

 

Mik tehát ezek a tényezők:

 

Hiányérzet > még ha vágyott is volt a kilépés, valószínű van olyan, amit szerettünk. Ez lehet apróság is, mint a munkahelyre vezető út szépsége, az otthonunkhoz való közelsége vagy egy szeretett kolléga barátsága. Lehet a jó munkahelyi menza, a juttatások, a szép környezet, a színvonalas oktatás stb. Ezek mind elvesznek a munkahellyel. Természetesen, a kiváltó okok, mint pl a rossz fizetés, viselhetetlen főnök erősebbek és összességében jobban jártunk a váltással, mégis a kisebb veszteségek is bennünk maradnak és hiányuk felerősödik, amikor elkezdjük új életünket. A hiányérzet mértéke attól is függ, van e pozitív hozadéka a változásnak vagy rosszabbra fordul életünk. 

 

Igazságtalanság > gyakran előfordul, hogy a munka elvesztését  jogtalannak  éljük meg. A főnök mondvacsinált indokkal mond fel, nem kapjuk meg az utolsó időszakra járó juttatásokat, túl rövid vagy hosszú a felmondási idő, betartanak a mérges kollégák az utolsó időszakban stb.

Érezhetjük a sors igazságtalanságát is. Miért pont most, miért pont így történt.

Az igazság relatív, épp ezért segíthet túllépni ezen az érzésen, ha megvizsgáljuk, vajon, ha a másik oldalon lennénk, mi lenne a mi igazságunk.

Egy példa:

Áron felmond, talált egy jobb munkahelyet, ahol minél előbb el kellene kezdenie a munkát egy sürgős határidős munka miatt.  Igazságtalanságnak éli meg, hogy főnöke visszautasította a felmondási idő megrövidítését. A főnöke igazsága az, hogy váratlanul érte egy jó munkaerő kiesése és komoly anyagi veszteség éri a céget, ha nem talál gyorsan új embert, akit még be kéne tanítani a régi kollégának. Nyomasztják ezek a gondok és igazságtalannak éli meg, hogy Áron nem elég, hogy gondot okozott, még a felmondási időt sem akarja letölteni.  Kinek van igaza?  Mindenkinek.

Vannak olyan igazságtalanságok is, amik mögött rossz szándék, ártani akarás van, mások mögött hatalomféltés vagy anyagi érdek. Ezekben az esetekben nincs nagy remény a változtatásra. Ilyenkor megpróbálhatjuk rendezni a helyzetet, de ha nem sikerül, célszerű elhagyni a területet, azaz másik munkahelyet keresni.

 

Daniel Gottlieb szavaival:

„Természetes, hogy az igazságtalanság – a sérelem minden fajtája – haragot vált ki az emberből. Jó szolgálatot tesz a harag. Mozgósítja a “küzdj vagy fuss” reakciót, ez pedig segít a túlélésben…”

Ha kényszerhelyzetben vagyunk és nem tudunk kilépni a helyzetből, jó szolgálatot tesznek a stresszt kezelő technikák. Keressünk valamilyen módszert, mielőtt viselhetetlenné válik a stressz  vagy  szorongás, depresszió és más betegségek alakulnak ki.

 

Veszteség, gyász érzése > Talán furcsa a gyászt és a munkahely elvesztését egy lapon említeni, mégis a kutatások szerint gyászreakciót válthat ki bármely veszteség így a munkahely elvesztése is.  A folyamat hasonló, mint amikor egy szerettünk halálával kell szembesülnünk, csak az intenzitás különbözik. A veszteség és a gyász egy hosszú folyamat, hullámzó erősséggel, különböző fázisokkal és tünetekkel.

Általában felbukkan némelyik tünet: düh, harag, értetlenség, szomorúság, nyugtalanság, céltalanság, bűntudat, elutasítás, szórakozottság, döntésképtelenség, ingerlékenység, szorongás.

Fizikai tünetként jelentkezhet alvászavar, evészavar, gyengeségérzet, emésztési problémák, szédülés.

Ha a tünetek 1-3 hónapon belül nem mérséklődnek, az azt jeleni, nem sikerül megküzdeni a nehézséggel, valamilyen elakadás van. Az elakadást feloldani egyedül nehéz és ez a továbblépést is akadályozza. Ilyenkor szükség lehet szakember támogatására.

 

A munkahely elvesztése – még ha saját döntés is a váltás – gyakran nem könnyű.  Elvesznek  álmok, megszokott  kedves  kollégák, helyzetek. Az új élet kihívásaival is meg kell küzdeni.

 

Mire figyelj:

  • adj időt magadnak
  • fogadd el, ha indokolatlanul szomorúnak, csalódottnak, ingerültnek érzed magad
  • búcsúzz el a helytől
  • tudatosítsd mit vesztettél és mit nyertél
  • használj stresszt kezelő technikákat
  • ha nem enyhülnek a tünetek, fordulj szakemberhez

 

Ha már szeretnél továbblépni, elengedni a munkahely elvesztésének terhét, jelentkezz   ITT   egy konzultációra.

IRATKOZZ FEL a hírlevélre, értesítést kapsz az új cikkekről, hírekről

Felíratkozás előtt olvasd el, az Adatkezelési irányelveinket.

[acymailing_form_shortcode id="1"]