Blog

Az étel és az élet  ízét is a só hozza ki. 

Mi a vállalkozás sója? – ez itt a kérdés.  Nézzük először általánosságban. A só aránya szervezetünkben mindössze 1% mégis, ha nem lenne nagyon hiányozna.  Az elégtelen sófogyasztás vagy hirtelen sóvesztés  akár halált is okozhat.  A mértéktelen sófogyasztás pedig betegségekhez és korai halálhoz vezethet.  Tartósít, gátolja a romlást okozó elemek elszaporodását.

 

A vállalkozásban is, mint az életünkben általában szükség van  sóra. Mi lehet  só a céged vezetésében?

 

  1. humor, nevetés

Bár a vállalkozás, a cégvezetés nem kifejezetten humoros feladat, mégis, ha be tudjuk csempészni a kommunikációnkba két legyet ütünk egy csapásra. A saját hangulatunk is jobb lesz és az ügyfeleink, munkatársaink, partnereink is jobb kedvre derülnek.

Hogyan lehet ezt elérni?

 

  • online kommunikációban pl időnként  egy-egy  vicces poszttal, képpel, idézettel.

Ez lehet egy instagram poszt , a facebook csoportunkban egy vicces kihívás, a hírlevelünkben egy humoros történet. Ne vigyük túlzásba. Havi egy ilyen jellegű  megjelenés  elegendő.

 

  • élőben, ha szolgáltatunk néha becsempészhetünk kulturált, visszafogott  viccelődést, humoros történetet. Nagyon fontos a mértékletesség. Ha termékünk, fizikai boltunk van, szintén hozhatunk a termékkel, előállítással kapcsolatos vicces történetet.

 

  • Munkatársainknak is ne csak a főnökeik legyünk, néha tartsunk fordított napot, tematikus napot, , gyűjtsünk vicceket témákról és   osszuk meg egymással. Ezek az alkalmak összekovácsolják és jókedvre derítik a csapatot.

Amire nagyon figyeljük, hogy senki kárára ne viccelődjünk! Azzal  rombolunk és nem építünk. Van aki spontán nem tud humoros lenni. Semmi gond,  keressünk humoros írásokat,  filmrészleteket és használjuk.

 

 

  1. pihenés

A céget vezetők egyik legnagyobb hibája, vagy inkább önmaguk felé egyfajta elhanyagolás, hogy nem szánnak elég időt pihenésre. Regenerálódás nélkül  jelentősen csökken a teljesítmény,  a kreativitás, nő a stressz,   nő a betegségek esélye és  súlyossága.

A pihenés fajtái  és funkciói:

 

  • éjszakai pihenés

8 óra lenne az ideális, de minimum 6 óra. Ennél kevesebb tartósan, már általános teljesítménycsökkenéshez  és krónikus fáradtsághoz vezethet.  Az éjszakai pihenés  megkezdését  minél előbb érdemes megkezdeni, mert az éjfél előtti  időszak a legpihentetőbb. Ha rendszeresen éjjel 1-kor kerülünk ágyba, az hosszú távon megbosszulja magát. Legideálisabb az este 10 óra lenne, de  legkésőbb 11 körül  igyekezzünk ágyba kerülni. És ez nem azt jelenti, hogy ágyba visszük a laptopot, telefont, hanem teljes nyugalmat és alvást.

 

  • Napközbeni pihenés

Időnként szakítsuk meg a munkát, mert a szervezet nem intenzív, hosszú megterhelésre van kitalálva.  Nem véletlen, hogy a nagyobb cégeknél 50 perc  számítógép előtt végzett munka után  elvileg járna 10 perc  pihenő.  Erre szüksége lenne a szemünknek, a gerincünknek, izmainknak, érrendszerünknek és nem utolsó sorban az agyunknak.  Tudom, ha elkap minket az ihlet képesek vagyunk órákon keresztül intenzíven dolgozni, és egyszer-egyszer nem is gond, ha   hosszabb időt munkával töltünk, de   időről időre érdemes ezeket az aktív időszakokat megszakítani.  Érdemes beállítani 1-1,5 óránkénti jelzésre a telefont. A pihenőidőben  adjunk magunknak más ingereket. Ha eddig számítógép előtt  ültünk, akkor álljunk fel, mozogjunk kicsit,  IGYUNK  vizet!  együnk pár falatot és nyissunk ablakot vagy sétáljuk pár percet  a friss levegőn.  Végezhetünk célzott tornagyakorlatokat is.  Ha  az aktív időszakban fizikai munkát végeztünk, akkor üljünk le,  tegyük fel a lábunk, igyunk vizet,  együnk pár falatot,  hunyjuk be a szemünket pár percre, relaxáljunk.

 

  • Munka utáni pihenés

A vállalkozók gyakran gondolják úgy, hogy nincs munkaidejük, ezért gyakran 16 órát is végigdolgoznak. Ez kizsigereli a testet és a lelket. Még akkor is, ha hajt minket a lelkesedés.  Nem véletlenül alakult ki  a 8 órás munkarend. Ez az az időtartam, ami alatt már jelentős haladást lehet elérni, de még fenntartható  életünk, egészségünk rendszere.   Ha  hosszútávon ennél sokkal többet dolgozunk, akkor  vagy nem vagyunk elég hatékonyak, vagy nem delegáljuk megfelelően a feladatokat. Mindkettő nagy hiba.  Fontos odafigyelnünk arra, hogy  legyen időnk  a munka után pihenésre. íAz aktív pihenés, úgy, mint a sport, hobbik, családdal, barátokkal eltöltött idő  a regenerálódás és a kielégítő, tartalmas élet  feltétele. Hosszú távon nem mehet a munka rovására.

 

  1. mérföldkövek megünneplése

Az életünkben és a vállalkozásunkban, cégünkben is vannak mérföldkövek.  Ilyenek az évfordulók, egy  nagyobb projekt vége, egy komoly megrendelés megszerzése vagy  teljesülése, a cég bővülése stb. Ezeket a fontos eseményeket, eredményeket  ünnepeljük meg!  Hibát követünk el önmagunkkal és munkatársainkkal, vevőinkkel, partnereinkkel szemben is, ha  nem foglalkozunk az ünnepléssel. Az ünnepek  megállások, összegzések abban a folyamban, amit hétről hétre mint egy  taposómalomban lépdelünk előre.  Az ünnepek kizökkentenek a mindennapokból,  segítenek megállni,  örülni az eredményeknek. Engedjük meg magunknak!

 

Van alap „sókészlet” , ami  általánosságban minden cégben alap és vannak  a saját vállalkozásunkra szabott speciális „sókészletek”.

A te vállalkozásodnak mi a speciális „sókészlete”?

 

Ha a felsoroltak közül  vannak  olyan területek, ahol hiányt szenvedsz, keress meg és közösen  megalkotjuk a a te  „sókészletedet”, hogy  jól működjön a vállalkozásod és az életed.

ITT  tudod  felvenni velem a kapcsolatot.

Felíratokzás a hírlevelünkre

Felíratkozás előtt olvasd el, az Adatkezelési irányelveinket.

[acymailing_form_shortcode id="1"]